Het Team

Dierenarts

Dierenarts Jan van der Zee

Geboren met een grote belangstelling voor dieren, kwam ik als kind al vaak thuis met een vogel, of een ander dier dat ik langs de weg, of in het veld had gevonden.

Het is dan ook niet gek dat ik op de faculteit diergeneeskunde in Utrecht ben beland, om van mijn hobby mijn beroep te maken.

Na als dierenarts veel werkervaring op te hebben gedaan in binnen- en buitenland, zijn mijn vrouw en ik, met onze vier kinderen, neergestreken in het mooie dorp Beetsterzwaag. In de oorspronkelijk gemengde praktijk kon ik mij helemaal uitleven.

De ontwikkeling gaat door. Door de voortdurende stijging van de werkzaamheden in de gezelschapsdieren hebben we als team besloten vanaf 1 januari 2021, uitsluitend gezelschapsdieren te behandelen. Een vanzelfsprekende stap, om ook in de toekomst optimaal te voldoen aan de behoeften van onze clientèle. Dit is precies waar ik als dierenarts voor ga en waarom ik iedere dag met plezier mijn beroep kan en blijf uitoefenen.

Ik heb plezier in mijn werk, maar daarnaast blijven net als vroeger, ook de in het wild levende dieren mijn bijzondere aandacht houden. Dieren observeren en fotograferen in het wild is iets wat ik graag doe. Alleen al, het in de natuur zijn is prachtig. Hiervoor maak ik ook nog wel eens gebruik van mijn mountainbike.

Dierenarts Jan van der Zee

Dierenartsassistentes

Dierenartsassistente Anita van Kammen

Mijn naam is Anita van Kammen na de opleiding paraveterinaire te hebben afgerond in 2011 ben ik 7 jaar gaan werken in een dierenasiel waar ik heel wat ervaring op heb gedaan qua ziektes bij dieren en het hanteren van dieren. In mei 2018 ben ik bij Dierenartsenpraktijk Beetsterzwaag begonnen met werken. Mijn taken zijn hier heel ruim van baliewerkzaamheden tot het helpen in de OK. Zelf ben ik in het bezit van drie honden een Zwitserse witte herder, een Mechelse Herder en een Shiba Inu. Naast de honden heb ik nog twee katten die ik geadopteerd heb in het dierenasiel. Ook ben ik nog in het bezit van 2 cavia’s.

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wandelen met mijn honden en vind ik het fijn om series te kijken. Ook ga ik graag een weekendje weg.

Tot ziens op de praktijk!

Het-Team Anita

Dierenartsassistente Michelle Louwsma

Mijn naam is Michelle Louwsma ik heb in 2016 de opleiding paraveterinair afgerond. Gelijk na mijn opleiding ben ik aan het werk gegaan als dierenarts assistente. Voordat ik paraveterinair ben geworden heb ik de opleiding dierverzorging gedaan en heb ik 4 jaar in een dierenwinkel gewerkt.

Sinds 1 september 2018 ben ik werkzaam bij Dierenartsenpraktijk Beetsterzwaag mijn werkzaamheden zijn allround. Zelf heb ik twee golden retrievers genaamd Tjörven en Djara. In mijn vrije tijd wandel ik graag met de honden, lees ik graag een spannend boek en doe ik aan fotograferen.

Tot ziens op de praktijk!

Dierenartsassistente Michelle Louwsma

Dierenartsassistente Danielle Elzinga

Mijn naam is Danielle Elzinga, ik heb in 2015 mijn diploma als paraveterinair behaald. Inmiddels heb ik op verschillende plekken gewerkt, van dierenzaak tot dierenartsenpraktijk.

Sinds maart 2021 val ik in voor Anita op de vrijdagen en zal dan dus overal in de praktijk te vinden zijn. Het afwisselende van het werk, de passie voor dieren en de geneeskunde spreken mij erg aan.

Ondertussen ben ik getrouwd en heb ik 2 kinderen, 3 katten Luna, Floyd en Ivy, een super lieve hond Mythos en een hamster Flip.

Ik vind het naast het gezin en huishouden leuk om s’avonds een goed computer spel te spelen en als het weer er voor is ga ik graag dagjes weg en lekker genieten op de camping.

Dierenartsassistente Michelle Louwsma

Stagiaires

Het is bij ons op de praktijk mogelijk om stage te lopen voor dierenartsassistent(es). Wij vinden het belangrijk onze stagiaires een goed beeld van het vak krijgen en daardoor laten wij ze ook met alles mee draaien en helpen zodat ze zo goed mogelijk voorbereid zijn op hun examen.

De werkzaamheden houden in:

  • Dierenarts assisteren spreekuur

  • Dierenarts assisteren OK

  • Telefoneren

  • Baliewerkzaamheden

  • Voorraadbeheer

  • Onderzoeken (mest, urine, bloed)

  • Dierenarts assisteren op visites

  • Schoonmaken

Kleding

Van ons krijgen de stagiaires tijdens de stageperiode werkkleding een t-shirt en een trui zorg zelf voor een nette broek en schoenen en laarzen voor mee naar de boer.

De stageperiodes die wij nog beschikbaar hebben zijn:
vanaf april 2021 tot april 2022 en vanaf 18 juli 2022 .